MTB PINQUENTUM CLASSIC

05.03.2017., start:12:26h, Buzet, Stari grad.

Nakon dvije godine pauze i ranije održanih 7 izdanja, Buzet MTB Classic je ponovo u kalendaru Zimske lige u brdskom biciklizmu u sklopu 10 sezone regionalne MTB lige Istarske i Primorsko Goranske županije, lige koja je prešla svoje granice tradicionalnim gostovanjem na nekoliko utrka u susjednoj Sloveniji, te na kojoj redovito nastupa veliki broj sudionika iz Slovenije i Italije.

Prvi vikend u ožujku rezerviran je za jednu od zimskoligaških “Classic” utrka. Taj epitet rezerviran je za utrke po strogradskim jezgrama Istarskih gradića, uz Buzetsku utrku oko Starog grada, zimskoligaši su vozili i starim jezgrama poput Boljuna, Grožnjana..

Trasa će se većim dijelom odvijati oko zidina Staroga grada Buzeta, ulazi se kroz Mala vrata, i vozi kamenim ulicama starogradske jezgre prolaskom kraj crkve Sv.Jurja i Vele šterne ponovnim izlaskom na Mala vrata,jedan od dva ulaza u stari grad. Dužina kruga 1,95km, 86mvr

Prijave, mjesto na kojem će se mjeriti prolazno vrijeme te cilj utke će biti s zapadne strane Buzetskih starogradskih zidina na šetnici “Šoto jorti”. Proglašenje najboljih na Veloj Šterni.