GIANT Zimska MTB Liga 2017/18 – 6. kolo Roč

Nakon gotovo 7 godina zimska MTB liga se vratila ponovo u Roč.

Prvotno planirana utrka trebala se održati Oko starog Pinguentuma ali se iz objektivnih razloga ovogodišnje kolo u organizaciji Buzetskog biciklističkog kluba premjestilo na Ročku trasu gdje se ranije održalo čak 7 izdanja zimske lige.

Nakon nešto toplijeg početka siječnja taman u danima pred termin ovog kola vratila se pravo zimsko vrijeme, temperature su se spustile oko ništice dok je dan pred utrku u Roču bila mala mećava tako da su dijelovi staze bili poriveni tankim slojem bijelog pokrivača, za pravi zimski ugođaj.

Nedjeljno jutro osvanulo je vedro i sunčano, bez imalo vjetra, iako su temperature bile prilično niske “real feel” je bio takav da je u stvarnosti toplije tako da se za vrijeme utrke neki hrabriji odlučili voziti u ljetnoj opremi.

Na startu se pojavilo 54 natjecatelja. Organizator je označio mini stazu duljine 1km, dok se glavna utrka vozila na krugu duljine oko 2 km u nešto kraćoj varijanti nego što je bilo prvotno planirano zbog uvjeta na terenu.

Najbrži na utrci bio je mladi Junior (KBBXS Adrenalina) Anthony Bilić koji je prvog pratitelja Kadeta Giacoma Chiumentija (IT/Velociraptors) iza sebe ostavio nešto više od 2min., na trećem mjestu Junior Lovro Matek (BK Zadar), četvrto mjesto ukupno propalo je Masteru Daliboru Babiću (BK-Buzet).

Najbrža žena na utrci bila je Nicol Guidolin (IT/ASD Gruppo Vulcan MTB), od najmlađih najbrži Ivan Peruško (BK-AXA) i Marko Turčić (BBK Grožnjan).

Organizator BK-Buzet, Zahvaljujemo: Mjesni odbor Roč

Sponzori: GIANT Hrvatska, Smart Grow, MTB Slavnik, GROX bike maraton

Galerija fotografija Foto:Darko Matković

 

Rezultati ukupno

Rezultati po kategorijama