14. Biciklijada Subotina

Turistička zajednica Grada Buzeta i Biciklistički klub Buzet u sklopu sportskog dijela ovogodišnje “Subotine” u Subotu 08.09.2017. u 15h organiziraju 14 rekreativnu biciklijadu “Subotina”

Kroz protekle godine biciklijada “Subotina” postala je jedno od najposjećenijih rekreativnih biciklističkih okupljanja u Hrvatskoj koja svojim konceptom obiteljske biciklijade, kombinacijom laganog pedaliranja u prirodi, jedinstvenom gastro ponudom (Buzetski tartufi, Pivo, Keksi, Rakija) i uspomenom koju svaki sudionik nosi kući u obliku originalnih majica privlači u Buzet redovito više od 150 sudionika iz cijele Hrvatske i šire.
Ruta će se kretati označenom cikloturističkom bike stazom “Dolinom Mirne i Bračane”, na tradicionalnom meniju za ručak su fuži sa tartufima, buzetsko pivo, keksi, rakije.
U planu je okrijepa u podnožju srednjevjekovnog kaštela Pietrapilosa.
Više o bicikljadi.
Staza nije zahtjevna te je i MTB početnici mogu savladati bez problema. Tu smo prvenstveno zbog dobrog druženja, pa je i ruta prilagođena za sve uzraste i za svačiju formu.

Okupljanje i prijave od 14h na Betonskom igralištu tik do Fast fooda Smile!

Startnina 40kn, majice su osigurane za prvih 100 prijavljenih.

Trasa biciklijade: Buzet-Fontana-Most-uz rijeku Mirnu-Minjera-Rušnjak-Opatija (okrjepa i razgledavanje kaštela Pietrapilosa)-Škuljari-Mažinjica-Sveti duh-Buzet.

Dužina trase: oko 22km. Podloga: 50% -asfalt,  50% -makadam, zemljani putevi. Težina: Lagana, sa minimalnom visinskom razlikom, najvećim dijelom je ravna dionica, sadrži samo jedan blagi uspon. Predviđeno vrijeme vožnje: sa uključenim stajanjem za okrijepu- 2h30min.

-Za sve sudionike biti će osiguran aperitiv dobrodošlice, ručak (fuži s tartufima+pivo), te 1-2 okrijepne stanice na trasi biciklijade. U pratnji će biti službeno  vozilo.

-Mole se svi sudionici da se na dan održavanja biciklijade pridržavaju uputa organizatora prvenstveno zbog dijela trase koja prolazi po javnim prometnicama (Mažinjica-Škuljari).

-Preporuča se upotreba zaštitne kacige (do 16.g. kaciga je obavezna) , rezervna zračnica i najbitnije, dobra volja.

Ovisno o stanju na terenu organizator zadržava pravo manjih izmjena trase ili smjera biciklijade..

Obzirom da je broj parkirnih mjesta vrlo ograničen u vrijeme Subotine preporučamo da se vozila parkiraju pored Sportske dvorane Buzet, te na gradskom parkiralištu koji se nalazi neposredno prije ulaska u grad ako dolazite iz pravca Poreča!

Poslije biciklijade  svi na Subotinu