9.MTB Biciklijada Subotina

Buzet,Grad Tartufa, subota, 07.09.2013.,u 15:00h

Turistička zajednica grada Buzeta i Biciklistički klub Buzet u subotu 07.09.2013. u sklopu Buzetskih dana i gradske fešte organiziraju Rekreativnu MTB biciklijadu pod nazivom: „9.Biciklijada Subotina 2013“.
Ruta biciklijade će se kretati označenom turističko biciklističkom stazom koja prolazi dolinama rijeka Mirne i Bračane. Staza nije zahtjevna te je i MTB početnici mogu savladati bez problema. Tu smo prvenstveno zbog dobrog druženja, pa je i ruta prilagođena za sve uzraste i za svačiju formu.
Iz godine u godinu ova manifestacija privlači sve veći broj zaljubljenika u biciklizam te iako nam se brojka iz prethodnih godina od gotovo 200 sudionika čini nedostižnom, bili bismo neskromni da ne kažemo da nam je želja da se družimo još i u većem broju. A kao i uvijek spremili smo za vas prepoznatljive buzetske gastro proizvode – FUŽE S TARTUFIMA i FAVORIT PIVO.

Mjesto okupljanja je na malonogometnom igralištu nasuprot INA-ine benzinske, krećemo gotovo iz centra Buzeta gdje se taj dan održava tradicionalna “Subotina” – fešta Grada Buzeta.

Detalji slijede u nastavku:
Okupljanje i prijave od 14:00h na Betonskom igralištu tik do Fast fooda Smile!
Obzirom da je broj parkirnih mjesta vrlo ogrančen molimo vas da vaša vozila parkirate pored Sportske dvorane Buzet, te na gradskom parkiralištu koji se nalazi neposredno prije ulaska u grad ako dolazite iz pravca Poreča!
INFO: bk.buzet@gmail.com ,TZ Buzet ili na našem forumu.
tel.: TZ-Buzet-663-343, 091/528 3028-Darko , 099/807-5858-Nenad , 098/260 527–Dragan
Trasa biciklijade: Buzet-Most-Fontana-Franečići-Irsa-Sv.Duh-Mažinjica-Škuljari-Opatija-Minjera(Rušnjak)-Most-Vodovod (uz Mirnu)-Sv.Ivan. Dužina trase: oko 22km. Podloga: 50% -asfalt, 50% -makadam, zemljani putevi. Težina: Lagana, sa minimalnom visinskom razlikom, najvećim dijelom je ravna dionica, sadrži samo jedan blagi uspon, vozi se zemljanim putem uz korito Mirne,dijelom asfaltom,dijelom šumskim stazama i makadamom. Predviđeno vrijeme vožnje: sa uključenim stajanjem za okrijepu- 2h30min-3h,dužina 23km.
-Za sve sudionike biti će osiguran ručak (fuži s tartufima+pivo), te 1-2 okrijepne stanice na trasi biciklijade. U pratnji će biti službeno vozilo.
-Mole se svi sudionici da se na dan održavanja biciklijade pridržavaju uputa organizatora prvenstveno zbog dijela trase koja prolazi po javnim prometnicama (Mažinjica-Škuljari).
-Preporuča se upotreba zaštitne kacige (do 16.g. kaciga je obavezna) , rezervna zračnica i najbitnije, dobra volja.
Ovisno o stanju na terenu organizator zadržava pravo manjih izmjena trase ili smjera biciklijade.
Poslije biciklijade zabava u Fast food-u Smile uz živu muziku a kasnije svi na “Subotinu”!
Hvala: TZ Grada Buzeta,Grad Buzet,Klara M,Natura Tartufi,Favorit pivo,Delicia keksi,B-Voda.

Majice za prvih 150 prijavljenih.
Kotizacija 30kn, za članove BK-Buzet besplatno.

tshirt-subotina2013-finalna