8. kolo zimske lige – Žminj

Nakon kišnih dana i dana i vikenda i vikenda konačno je zasjalo malo sunca i omogućilo održavanje osmog kola zimske ligu Istre i Kvarnera na stazi Klenovica kod Žminja.
Iako je u nedjelju bilo lijepo vrijeme, kiše koje su neprestano padale zadnjih tjedana ostavile su trag i otežale teren, te tako zadale dodatne muke vozačima, pošto je podloga u nekim dijelovima bila sklista, pa naravno padova nije falilo. Inače utrka se odvijala na stazi Klenovica koja je smještana uz rub naselja Žminja i u najvećem dijelu se upravo vozilo šumskim puteljcima prekrane šume, staza je inače brza sa zanimljivim prolazima, ali opet neopasna za moguće ozljede. Organizatori ovog kola bili su dečki iz BK Žminja koji su se pobrinuli da nakon naporne vožnje sudionicima i njihovoj pratnji vrate snagu uz istarsku maneštru, a pobijednicima osigurali prigodne nagrade u obliku bukaleta. Naravno netko je imao sreću pa je dobio punu bukaletu, ali kao svi pravi sportaši svatko od njih je sadržaj sportski podijelio sa suparnicima.
Ukupni pobijednik kola je mladi Marin Zorko (BK Keindl Sport) koji je za dlaku stigao ispred timskog kolege Sandija Bažona, dok je treći stigao malo zreliji Janez Dejak (Energija Team).

Kod najmlađih kategorija U15 pobijednik je bio Karlo Brajković (BK Keindl Sport) ispred Stefana Klibe (KBXXS Adrenalina) i Nikite Losinsky (BK MTB Istra Pazin), kod malo starijih kategorija nalazimo ukupne pobijednike Marina Zorka i Sandija Bažona, a treći je bio njihov klupski kolega Marko Bertetić svi u U19. Primož Gams (Orbea Geax) inače vozač enduro serija odnio je pobijedu u kategoriji U30 ispred Ivana Lukačića (KBXXS Adrenalina) i Mitje Kemperle (S.C. Cottur).
Kod starijih mladića nije nije promjenjeno u prevlasti Janeza Dejaka (Energija Team) koji opet odnosi pobijedu ispred Aleša Rijavca (KP Šprint Novo Mesto) te Jože Vesela (KD Papež Podgorje), dok u kategoriji mlađih “staraca” pobijedu opet odnosi doma u Sloveniju Marko Škarja (Energija team) ispred Roberta Vukmira (BK Pula) i Davora Zorka (BK MTB Istra Pazin) u kategoriji U50. Kod najstarijih natjecatelja, koji su lijepi primjer mladima kako provesti nedjelju i općenito slobodno vrijeme pobijednik je bio Dario Radmanović (BK MTB Istra Pazin) ispred klupskog kolege Ćiro Gomojića i trećeplasiranog Igora Petrovića (BK AXA).
Naravno ni ovog puta nisu izostale naše neustrašive dame zimskog biciklizma i to Ksenija Jurešić i Mihaela Bilić koje su se dokazale do sada u svim mogućim uvijetima.

Sljedeće kolo opert seli kroz Učku i kroz more, stoga 02.03. karavana zimske lige otputuje na otok Krk gdje nas očekuje tradicionalni mini-maraton u Vrbniku. Staza je svima poznata i jako zanimljiva, a nakon toga organizatori iz BBK Otok Krk počastiti će nas toplim obrokom.

Kompletni rezultati na www.grabarsport.hr