ENDURO ŠKRBINA 2016

05.06.2016. Buzet, Škrbina.

Biciklistički klub Buzet prve nedjelje u lipnju organizira jednodnevnu Enduro utrku, prvu utrku novo oformljenog rekreativnog Enduro MTB kupa hrvatske.

Utrka će se održati na stazi ‘Škrbina’ iznad naselja Most u Buzetu, većim dijelom na trasi Downhill utrke. Vozi se na stazi duljine 1,7km , mješavina zemljane i kamene podloge, voziti će se 3 puta po istoj dionici i rezultat će biti zbroj vremena ta 3 prolaza.

RASPIS ENDURO SKRBINA 2016

ENDURO-SKRBINA-2016-eng

 

Enduro val koji se širi svijetom zahvatio je i Hrvatsku te u zadnjih nekoliko godina okupio veliki broj ljubitelja ove zanimljive biciklističke discipline koja je mješavina cross-countrya i downhilla. Prva je utrka održana u Grožnjanu, ali je jako brzo nakon tamošnje premijere ove discipline u sklopu Sloenduro kupa groznica se proširila među hrvatskim bikerima. Tradicionalna downhill destinacija Buzet odmah je privolila enduro i organizirala Cunjworx utrku koja je prethodila Trnduro enduru u Rijeci. Veliki korak u razvoju ove discipline na kontinentu dala je ekipa iz BK Opuštenog otvaranjem prve legalne enduro staze na Sljemenu.

Uz dogovor organizatora utrke koje će se održati u 2016. u Hrvatskoj odlučilo se spojiti u zajednički rekreativni enduro kup “EndCRO” kup, kako bi kvalitetnije poradili na popularizaciji ove discipline.
Kup se sastoji od pet utrka: u Buzetu, Pakracu, Rijeci, Zagrebu i Grožnjanu od kojih će se utrka u Pakracu bodovati kao državno prvenstvo Hrvatske, dok će se utrka u Grožnjanu bodovati i u Sloenduro Kupu.
Utrke rekreativnog kupa imati će kategorije prema HBS-ovom pravilniku, a i pravila biti će ista kao na većini utrka u našoj regiji. Format utrke biti će različiti što se tiče broja stage-eva i staza na kojima će se isti odvijati, ali jedno će im biti zajedničko, dobra zabava i uzbudljive vožnje.
Stoga BK Buzet, BK Titan, BBK Team Rodeo, BK Opušteno i BBK Grožnjan vas pozivaju da se pridružite prvom rekreativnom kupu u enduru u Hrvatskoj.