CunjWorx mini EnDurO

Buzet, Cunj, Selca, 22.03.2015.

Biciklistički klub Buzet organizira jednodnevnu, rekreativnu, promotivnu predsezonsku mountain bike utrku CunjWorx mini EnDurO.

Utrka će se održati na brdu kod mjesta Cunj blizu Buzeta.

Mjesto okupljanja, podizanje brojeva, okrjepa kraj društvenog doma/boćališta u naselju Selca (1km prije Buzeta iz pravca Rijeke).

Ovaj promotivni mini Enduro koncipiran je da se može okušati svatko sa barem osnovnim mtb umijećem i biciklom, dok će iskusni enduraši moći provjeriti formu prije početka SloEnduro sezone, koja kreće 11.aprila utrkom Enduro 3 kamini.

Natjecanje će se odvijati samo na jednoj stazi, tj. brzinskom ispitu. Svaki natjecatelj će dobiti mjerni chip (karticu) kojim će „kucati“ vrijeme na startu i cilju. U cilju će mjerna služba očitati vrijeme sa kartice i na kraju će se bodovati  zbroj tri najbrža prolaska svakog natjecatelja. Nakon prolaska kroz cilj i očitanja rezultata, natjecatelj se biciklom vraća na start i ponavlja brzinski ispit, dok god traje utrka ili vlastite zalihe energije J

Od cilja do starta je uspon koji se može odvoziti ili izgurati za 10-20 minuta, tako da se može odvoziti oko 3-4 spusta na sat (x4 sata trajanja utrke, pa računajte…)

Staza (duljine 1300m) nije pretjerano strma ni tehnički zahtjevna, ima oko stotinjak metara dijelova koje treba ispedalirati. Podloga je uglavnom kamenita sa nešto zemlje i trave. Predviđeno vrijeme spusta je 3-5 minuta.

Da bi utrka bila što pristupačnija svima koji žele po prvi puta osjetiti čari enduro natjecanja, od obavezne opreme potrebna je samo obična biciklistička (xc) kaciga i brdski bicikl.

Zbog ograničenja vezanih uz duljinu staze i transfera, te mjerenje vremena, odlučilo se ograničiti broj natjecatelja na 95.

Facebook: CunjWorX mini EnDurO

Pravilnik utrke

Prijave/Registration